Tuinonderhoud

Snoeiwerk

Gazon maaien

Vijver onderhoud

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is altijd belangrijk. Als u tenminste van uw tuin wilt genieten. Mocht u geen tijd hebben om uw tuin te onderhouden, is het verstandig om de werkzaamheden uit te besteden. In Deventer en omstreken is Oonk Tuinen als hoveniersbedrijf daarvoor de beste keuze. Daan is al jaren hovenier in hart en nieren. Het verzorgen en onderhouden van tuinen is een van de specialiteiten. Het kost u dan geen tijd meer. Als u uw tuin goed laat verzorgen, geniet u daar het hele jaar van. Een verwaarloosde tuin is niet om aan te zien en laat zeker geen ruimte om ervan te genieten. Overigens werkt Daan in Deventer en omgeving als hovenier zowel in opdracht van particulieren en bedrijven.

Vijveronderhoud

Er zijn veel tuinen waar de vijver het pronkstuk is. Vijvers maken steeds vaker deel uit van tuinen en het spreekt voor zich dat hier ook onderhoud voor nodig is. Oonk Tuinen verzorgt het tuinonderhoud inclusief het vijveronderhoud. Bijvoorbeeld door het schoonmaken van de vijver en het onderhouden van waterplanten. Of door blad en algen weg te nemen en de waterhardheid te controleren. Daan is als hovenier in Deventer eveneens gespecialiseerd in vijvers die deel uitmaken van tuinen.

Regelmatig tuinonderhoud

Het hangt helemaal van uw wensen en van de tuin af op welke basis er tuinonderhoud nodig is. Misschien heeft u alleen een voorkeur voor een grondige onderhoudsbeurt van uw tuin in het voorjaar en in het najaar. Of wilt u dat Daan iedere maand langskomt om uw tuin er perfect uit te laten zien? De verzorging vindt in ieder geval plaats met alle passie en liefde voor het vak. Naast het regelmatig onderhoud is het ook mogelijk om incidenteel onderhoud uit te besteden. Bijvoorbeeld als het gaat om boomverzorging met het snoeien van takken om uw boom in de perfecte vorm te houden.

Het reguliere tuinonderhoud omvat allerlei soorten werkzaamheden. Welke dat zijn, is onder meer afhankelijk van hoe uw tuin is ingericht. Bijvoorbeeld als er gras ligt door het te maaien en netjes te houden. Of door onkruid te wieden in de perkjes. Zo is het ook mogelijk om mos en algen van bestrating te verwijderen. Of om heesters en struiken te snoeien en groene hagen in een mooie strakke vorm te brengen. Heeft u een tuin met borders? Oonk Tuinen zorgt ervoor dat deze onkruidvrij blijven. De verzorging van borders omvat tevens de bemesting en bijvoorbeeld het opbinden van planten. Daarnaast houdt borderonderhoud in dat er sprake is van het klaarmaken voor het voorjaar en voor de winter. Heeft u bomen in de tuin staan? In de herfst is het natuurlijk prettig dat alle bladeren uit uw tuin verdwijnen. Bel Daan voor meer informatie of om meteen ter zake te komen.

Tuinonderhoud voorjaar en najaar

U profiteert bij het uitbesteden van het tuinonderhoud voor het voorjaar van en tuin die klaar is om van te genieten. U hoeft er geen tijd aan te besteden als u Oonk Tuinen even belt. Daan neemt het onderhoud van uw tuin voor het voorjaar graag uit handen. Op het moment dat de lentezon verschijnt, komt ook het onkruid weer snel tot leven. Bovendien is het voor het begin van de lente ideaal om bijvoorbeeld hortensia´s te snoeien. Datzelfde geldt voor rozen en is nodig om de groei te stimuleren. Het gazon is voor het voorjaar aan de beurt om te maaien en te bemesten.

Het is tevens een uitstekende periode om uw bestrating schoon te maken als onderdeel van het tuinonderhoud. Als u de verzorging van uw tuin het liefste uitbesteedt, hoort daar het winterklaar maken uiteraard eveneens bij. Bijvoorbeeld met het snoeien van buxusplanten of het klaarmaken van hortensia´s. Het is zelfs mogelijk om alweer aan het voorjaar te denken en daar voorbereidingen voor te laten treffen. Oonk Tuinen creëert graag een plekje in uw tuin om bloembollen te planten. Bijvoorbeeld bloembollen in de vorm van tulpen, krokussen, hyacinten en narcissen.

Prijzen tuinonderhoud

Oonk Tuinen is transparant als het gaat om de prijzen van tuinonderhoud. Het is wel zo dat iedere tuin weer een andere manier van onderhoud en verzorging vergt. Bovendien is de ene tuin groot en een andere tuin weer klein. Daarom zorgt Oonk Tuinen ervoor dat u voor tuinonderhoud een prijs op maat krijgt aangeboden. Daan is graag duidelijk in de communicatie, en zeker ook als het om de prijs gaat. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u het onderhoud van uw tuin uitbesteedt. Wilt u eerst eens kennismaken? Bel dan vrijblijvend voor advies of maak een afspraak. U mag ook het contactformulier gebruiken of een mail sturen.

Offerte laten maken?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!