Sierbestrating

Tuintegels leggen

Stenen bestrating

Verschillende legverbanden

Bestrating

Bestrating van een terras, oprit of als slingerpad door een bedrijfstuin bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling en sfeer. Dat is ook het geval als u kiest voor bijvoorbeeld een strak betegelde tuin om praktisch gemak te ervaren. De tuin is in deze tijd vaak het verlengde van de woning en bestrating maakt daar deel vanuit. Als u in Deventer of omgeving op zoek bent naar een specialist in tuinbestrating is Oonk Tuinen graag uw partner. Als allround hoveniersbedrijf is Oonk Tuinen onder meer gespecialiseerd in het bestraten van tuinen, opritten en terrassen.

Tuintegels en stenen voor bestrating

Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van het bestraten van uw tuin. In de eerste plaats is er al een keuze te maken tussen vele soorten stenen en tuintegels. Bijvoorbeeld natuursteen, maar ook de bekende waaltjes, gebakken straatstenen en betontegels. Of kiest u liever voor grind in de tuin? Het is uiteraard ook mogelijk om diverse soorten te combineren en grind aan te brengen rond zogenoemde staptegels. Het is bij de keuze voor een bepaalde bestrating belangrijk om met de grootte van tuintegels rekening te houden.

In een kleine tuin zorgen grote tegels bijvoorbeeld voor een ruimtelijk effect en rustige uitstraling. Oonk Tuinen adviseert u graag bij het maken van een keuze. Betontegels zijn wat dat betreft in deze tijd heel populair om toe te passen. De grote betontegels hebben een afmeting van 60×60 cm. Het leuke is bovendien dat deze tegels voor sierbestrating in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Ook voor wat betreft de textuur en het reliëf zijn er wat dat betreft variaties. Oonk Tuinen laat u graag kennismaken met alle mogelijkheden. Bel mij maar eens of vul het contactformulier in.

Legverbanden bij het bestraten

Naast de keuze voor een bepaald soort tuintegel of steen geldt dat het legverband invloed heeft op het design van uw tuin. Oonk Tuinen maakt gebruik van meerdere soorten legverbanden. Bijvoorbeeld van een elleboogverband. De klinkers komen recht op de rijrichting en opsluitrand te staan. Of blokverband, waarbij er met twee of meer tegels vierkanten vormen. Zo is halfsteensverband eveneens een populair legverband voor bestrating door de bijzondere, maar wel eenvoudige uitstraling. Hierbij verspringt er als het ware steeds een steen. Misschien kent u het visgraatmotief ook wel, zoals bij het leggen van parket. Het visgraatverband is eveneens toe te passen bij bestrating en is ideaal voor intensief gebruik.

Het keperverband lijkt daar weer op, maar is 90 graden gedraaid. De belastbaarheid van dit legverband is door de stabiele ligging groot. Er zijn nog veel meer legverbanden toe te passen bij sierbestrating, zoals het molenwiekverband. Hierbij ontstaat de vorm van een molenwiek door vier lange stenen rond een vierkante steen te plaatsen. Als u het lastig vindt om een keuze te maken, is Oonk Tuinen graag bereid om u advies te geven. Bel mij gerust voor een vrijblijvend advies. Weet u wat tegenwoordig een echte trend is? Om zelf een patroon te bedenken voor het leggen van bestrating in de tuin. Of een wildverband aan te brengen met creativiteit die van uw tuin een unieke tuin maakt.

• Blokverband
• Elleboogverband
• Halfsteensverband
• Visgraafmotief
• Keperverband
• Molenwiekverband
• Wildpatroon

Prijzen tuinbestrating

De prijzen van tuinbestrating variëren. De prijs is onder meer afhankelijk van het soort tuintegel of steen. Ook het legverband speelt een rol in de kosten, want de arbeidsintensiviteit varieert daarin. Bovendien dient u rekening te houden met de ondergrond. Het is belangrijk dat de ondergrond goed is om te voorkomen dat de stenen verzakken. Er komen dan bijvoorbeeld kosten bij voor ophoogzand en voegzand. Daarnaast is er rekening te houden met de kosten voor eventuele opsluitbanden.

De toepassing hiervan is onder meer bij waaltjes aan te raden. De bestrating blijft dan goed op zijn plaats liggen. Zo zijn er allerlei factoren die invloed hebben op de prijzen van bestrating in de tuin. Er zijn daarnaast nog veel meer opties die extra kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld het plaatsen van sierkeien aan de rand van een pad in de tuin. Of het aanbrengen van afscheidingsbanden om niveauverschil in uw tuin te creëren. Wilt u weten wat de kosten van bestrating op basis van uw wensen zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Oonk Tuinen. Stuur een mail, vul het contactformulier in of leg snel contact door even te bellen.

Tuinontwerp met bestrating

Wilt u uw tuin helemaal opnieuw inrichten met beplanting, gazon en bestrating? Hoveniesbedrijf Oonk Tuinen zet uw ideeën en wensen om met een droomtuin als resultaat. Naast dat bestrating een aparte dienst is, biedt Oonk Tuinen u ook de gelegenheid om de tuin helemaal nieuw te laten ontwerpen. Bel mij maar om vrijblijvend advies te krijgen of om een afspraak te maken.

Offerte laten maken?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!