Boomverzorging

Bomen kappen

Bomen snoeien

Wortels verwijderen

Boomverzorging

Boomverzorging is een van de specialistische werkzaamheden die Oonk Tuinen in Deventer en omgeving uitvoert voor particulieren en bedrijven. Overigens is boomverzorging een breed vakgebied en gaat het zowel om de aanplanting, onderhoud als verwijderen. Als het gaat om verwijdering van bomen draagt Oonk Tuinen als hoveniersbedrijf tevens zorg voor de afvoer ervan. Het verzorgen van bomen vereist de nodige vakkennis en ervaring. Die zijn uiteraard aanwezig en vormen de basis om uw boom of bomen in een uitstekende conditie te laten verkeren. Heeft u hier vragen over? Bel dan gerust met Daan van Oonk Tuinen.

Boom kappen of omhakken

Het kappen of omhakken van een boom lijkt een eenvoudige klus, maar verdient wel de nodige aandacht. Veiligheid is bij het verwijderen van een boom bijvoorbeeld een belangrijk aspect. Als hoveniersbedrijf is Oonk Tuinen gespecialiseerd om bomen te verwijderen en kijkt daarbij altijd naar de situatie. Ieder project met boomverwijdering krijgt een individuele benadering en aanpak. Het hangt van de hoogte en dikte van de boom af op welke wijze het hakken of omhakken plaatsvindt. Bijvoorbeeld door in de boom te klimmen of door vanaf de grond te werken. Het is ook mogelijk om voor het kappen van de boom indien nodig een hoogwerker in te zetten. Laat het omhakken van een boom in elk geval over aan een specialist die rekening houdt met de veiligheid. Bel voor meer informatie met Oonk Tuinen of stel u vraag via het contactformulier.

 

Snoeien van takken als boomverzorging

Het snoeien van takken vormt een belangrijk onderdeel van de verzorging van bomen. Het is daarom belangrijk dat u dat door een professionele boomverzorger als Oonk Tuinen laat doen. Door onwetendheid over hoe een boom te snoeien, is het mogelijk dat er onherstelbare schade ontstaat. Een vakkundige snoeibeurt zorgt voor uitbotting van nieuwe takken en stimuleert de groei. Er is dan sprake van snoei voor verjonging. Ook krijgt de boom bij goed onderhoud bescherming tegen schimmelziekten en infecties.

De toe te passen snoeitechniek is onder meer afhankelijk van het type boom. Het snoeien van een fruitboom heeft bijvoorbeeld als doel om de vruchtopbrengst optimaal te laten zijn. Bij een ander boomtype is de vorm weer belangrijker. Er zijn dus verschillende redenen om snoeien als boomverzorging toe te passen en dit uiteraard door een specialist te laten doen. Heeft u een vraag over boomverzorging? Neem vrijblijvend contact op met Oonk Tuinen, uw hoveniersbedrijf in Deventer.

Boomverzorging met speciale voeding

Er zijn niet veel mensen die denken dat bomen speciale voeding nodig hebben. De bomen halen de voeding dan ook uit de grond. Toch doen zich situaties voor, waarin de boomverzorging met het geven van speciale voeding nodig is. Bijvoorbeeld als de gezondheid van de boom te wensen overlaat. Of als de boom blijft steken in de ontwikkeling en niet verder lijkt te groeien. Speciale voeding betekent bij boomverzorging dat er sprake is van het bemesten van de grond.

De bemesting is met verschillende producten te realiseren. Bijvoorbeeld met compost of organische mest voor een optimaal bodemleven en betere grondstructuur. Als de boom in zure grond staat, is het weer aan te bevelen om kalk als voeding te geven. Een boom die een tekort aan stikstof heeft, is te voeden met hoornmeel of beendermeel. Hoe u ziet dat uw boom stikstof nodig heeft? Bijvoorbeeld aan kleine gele bladeren. Extra boomverzorging met toediening van de genoemde meststof zorgt voor meer stikstof en dat hebben de blaadjes nodig om te groeien.

Aanplanten van bomen

Hoveniersbedrijf Oonk Tuinen draagt ook zorg voor de aanplanting van bomen. Bijvoorbeeld in uw tuin of langs een oprijlaan. Het plaatsen van een boom vereist eveneens de nodige vakkennis. Bijvoorbeeld met betrekking tot de bodemeisen en omgevingsfactoren die al dan niet hinderlijk zijn voor bomen. Oonk Tuinen houdt met alle aspecten rekening als het gaat om de keuze voor bomen en de aanplanting ervan. Bijvoorbeeld door ook te kijken naar de toekomst als een boom een volwassen staat heeft bereikt. Een boom die tot een gigantische reus uitgroeit, doet het misschien goed in een groot landschap. In een tuin van een rijtjeshuis leidt een dergelijke boom in de toekomst wellicht tot problemen. Verder is de lichtinval net als de maat van de boom en de bodem belangrijk. Moet er een boom verplaatst worden? Ook dan is het mogelijk om Oonk Tuinen in te schakelen en advies te vragen.

Heeft u een vraag over boomverzorging? Bel mij vrijblijvend voor advies. Of wilt u zo snel mogelijk een boom omgehakt hebben? Neem dan direct contact op om dat snel te regelen.

Offerte laten maken?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!