Over Oonk Tuinen

Over Oonk tuinen

Lees hieronder mijn verhaal!

Geschiedenis

Ik wilde vroeger niet iets als brandweerman worden, politieagent of piloot. Dat wat mijn vader deed, daar keek ik met bewondering naar. Als wist ik toen nog niet dat je zijn beroep hovenier noemde.

Ik ging graag mee, als hij een tuin ging aanleggen bij mensen of weer ergens anders een tuin mocht snoeien. Met een vieze broek van het helpen en een druipneus van de buitenlucht kwam ik na een lange dag thuis. Het waren de mooiste dagen in mijn jeugd. Ik hoefde niet het nieuwste computerspelletje. Weer een keer met mijn vader mee naar zijn werk als hovenier zijnde, dat was pas echt een cadeau. Na een dag in de tuin knutselen, sliep ik pas echt voldaan.

En dat is na al die jaren eigenlijk niet veranderd. Door mijn vader zit het tuinieren – het hovenieren – in mijn bloed, in mijn dna. Of het nu betegeling is, onkruid wieden, snoeien van heggen, gras maaien, boomverzorging of juist het inzaaien van gras… Dat zijn de mooiste klusjes voor mij.

Opleiding

Na de middelbare school ging ik dan ook naar de groenopleiding bij AOC Oost in Twello. Ik ben hovenier sinds 2002 en in juni 2018 voor mijzelf begonnen. Zodat ik zelf kan bepalen hoe ik een klus aanpak en mijn eigen tijd kan indelen.

Ik ben een harde werker. Zonder ooit het oog voor detail te verliezen. Mijn klussen doe ik vooral heel secuur. Liever net iets langer bezig om het perfect af te leveren, dan snel iets afraffelen om eerder thuis te zijn. Als ik moet kiezen tussen kwaliteit of kwantiteit, dan kies ik van de tien keer tien keer voor kwaliteit. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen een goed gevoel hebben als ik vertrek. Dat mijn klanten denken: dat heeft die jongen maar mooi even gedaan, in plaats van: ‘durf ik hem terug te bellen om aan te geven dat het voor mij eigenlijk onaf is?’

Oonk tuinen

Ik werk in tuinen van particulieren, maar doe ook de groenvoorziening bij bedrijven en instellingen. Je kunt me altijd vrijblijvend bellen voor advies. Ik krijg een goed gevoel als ik naar wensen luister en uiteindelijk iets in hun tuin weet te creëren dat compleet aan hun verwachting voldoet. Mocht u een goed gevoel krijgen bij mij als hovenier en uw tuin een opknapbeurt willen geven? Schroom niet om te bellen. Ik kom graag snel ter zake, om zo snel mogelijk te achterhalen wat uw wensen zijn.

Er is geen mooier visitekaartje dan een prachtige levendige tuin. U tovert er bij bezoekers van uw woning of bedrijfspand een lach mee op het gezicht. Maar iedere keer dat u zelf thuiskomt of op het werk verschijnt geeft zo’n tuin u ook ongemerkt energie en plezier. Dat plezier probeer ik met hard werken te bereiken. Daden in plaats van woorden. Want een man van enkel woorden en niet van daden is als een tuin vol onkruid.

Offerte laten maken?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op!